+40 733-266-604 ; +40 763-019-671 ; +40 744-354-644

Uleiuri – Informatii Utile

Adeseori v-ati intrebat, poate,  ce inseamna 15W-40 si de ce este mai bun vara decat 15W-30. Sau de ce iarna un 0W-40 este mult mai indicat decat un 10W-50? Am cules informatii din mai multe surse si sper ca va vor ajuta sa identificati care ulei este necesar masinii dvs, ce calitati si proprietati trebuie sa indeplineasca acesta, oferindu-va detalii despre rolul unui ulei auto, Viscozitatea uleiurilor, Norme Internationale (API, SAE si ACEA), Certificarile prodcatorului, respectiv ”Cum sa citim eticheta unui ulei”

Durata de viata a unei masinii depinde in mare masura de calitatea uleiului care este folosit la motor si orice posesor de vehicul stie ca lubrifiantii sunt vitali pentru buna functionare a motorului, pentru ca acestia indeplinesc urmatoarele conditii:

 

Raceste

 

                 Raceste zonele incinse si componentele mobile ale unui motor.

 

 

Reduce frictiunea                Reduce frictiunea : imbunatateste eficienta motorului si reduce consumul de carburant.

 

 

protejeaza

                Protejeaza componentele mecanice de uzura si coroziune garantand eficienta si durabilitate motorului dumneavoastra.

 

 

mentine motorul curat

         Mentine motorul curat, garantand durabilitate motorului si mentinand componentele curate si in stare buna de functionare, in timp ce evacueaza orice impuritate depusa pe filtrul de ulei si in timpul schimbului de ulei.

 

 ULEIURILE DE MOTOR SE COMPUN DIN 3 ELEMENTE:

1. Uleiuri de baza, care pot fi minerale, sintetice sau o combinatie dintre cele doua, adica semisintetice. Uleiurile de baza pentru uleiurile de motor minerale sunt obtinute din procesarea titeiului, continând hidrocarburi (parafinice, ciclice, aromatice) si alti compusi (cu sulf, cu azot, organo-metalici si altii). Uleiurile de baza pentru uleiurile de motor sintetice sunt obtinute din componenti rezultati din procesele petrochimice prin sintetizarea acestora. Uleiurile sintetice sunt realizate din polialchilglicoli, etirii acizilor bibazici, hidrocarburi sintetice, siliconi (care au proprietati deosebite la temperaturi ridicate si la temperaturi scazute). Uleiurile de baza pentru uleiurile de motor semisintetice sunt obtinute din amestecul uleiurilor de baza pentru uleiurile de motor minerale si uleiurilor de baza pentru uleiurile de motor sintetice.

2. Aditivii sunt în functie de severitatea conditiilor de lucru si pot fi folositi în calitate de depresant, ameliorator de indice de vâscozitate, antioxidant, anticoroziv si altele. Aditivii sunt "intrari" rezultate din procesele petrochimice.

3. Detergentii sau agentii de dispersie sunt folositi pentru omogenizarea componentilor uleiurilor.

 

Urmariti si paginile urmatoare:

CUM SA CITIM ETICHETA UNUI ULEI
CERTIFICARILE PRODUCATORILOR AUTO
Scroll to Top